Frihet og komfort på hjul

Med Frankia 790 GD Titan Next kan du virkelig oppleve friheten på hjul. Enten du benytter campingplasser eller utforsker alle de spennende muligheter for fricamp så vil denne Frankia’en dekke dine behov.

Store bobiler av liner-typen har egne toalettanker og stor kapasitet. Dette finner man stort sett ikke på tradisjonelle bobiler, og heller ikke på premium-modellene. Thetford har laget et nytt toalettsystem som nå er tilgjengelig i enkelte toppmodeller.

I undersøkelser Thetford har gjort blant bobilbrukere kommer det fram at de fleste tømmer toalettet hver andre til hver tredje dag. Med Indus skal man kunne strekke disse intervallene til rundt sju dager. Det handler ikke bare om at selve toalettanken til Indus er større, det nye systemet er langt mer gjerrig med vannet. Indus prioritere å bruke spylevann fra gråvannstanken og i tillegg bruker selve spylingen veldig lite vann, fra to til fem desiliter. Er det ikke vann i gråvannstanken benyttes vanlig ferskvann.

Det er fire elementer som gjør Thetfords løsning unik og velegnet for bl.a. fricamp:

  • Frittstående smart-toalett (trenger ikke plasseres i nærheten av tanken) med kvern.
  • Automatisk kjemikaliedosering.
  • Enkel tømming av gråvanns- og svartvannstanken (egen pumpe).
  • App med status og oversikt over kapasitet, samt tips om nærmeste tømmested.

Thetford Indus benytter en kasett med tre kjemikalietyper: En for gråvannstanken, en for spyling av toalettet og en for selve toalettanken (også kalt svartvannstanken). Alle kjemikaliene er biologisk nedbrytbare, og har som jobb å sørge for å holde løsningen luktfri. Ved normal bruk forventer Thetford at kjemikaliene skal holde til fire ukers bruk. Produsenten antyder at prisen for et komplett sett vil havne på under tre hundre kroner.

Når du skal tømme åpner man luken som gir adkomst til tømmeventilen. Det er en to meter lang slange, som gjør det lett å plassere tømmeventilen der den skal. At selve enheten er såpass bred, er for å dekke til og skjule selve tømmeprosessen. Først tømmes toalettanken, og så blir gråvannstanken tømt, noe som naturlig nok også bidrar til å skylle slangen og hele systemet. Du får beskjed fra appen på din smarttelefon når tømmingen er ferdig.

Du kan bruke din smart-telefon til å overvåke hele systemet. Systemet styres fra en app, og her kan du også lese av mye nyttig informasjon. Du kan se nivået på kjemikaliene, gråvannstanken, toalettanken og ferskvannstanken. I tillegg får du et estimat for når du bør tømme, basert på informasjon fra både gråvanns- og svartvannstank. Tilsvarende får du også et estimat for når det er på tide å fylle.

Tanken bak Thetford Indus er å gi bobilister økt komfort, bedre hygiene og mer frihet.

Frankia 790 GD Titan Next er utstyrt med det nye toalettsystemet Thetford Indus, 250 L ferskvanns-tank, 105 L gråvanns-tank og 45 L svartvann. Dette i kombinasjon av 2×120 AH Lithiumbatterier, 3×120 W solceller og inverter (12V til 230V) på 1700 W gir deg meget gode muligheter til bl.a. å fricampe.

Les hele annonsen på Frankia 790 GD Titan Next her.

Tegning fra instruksjonsboken til Thetford Indus:

Se Thetford Indus på YouTube her…